Grote mediabelangstelling

Soms stelt de media erg veel belangstelling in een uitvaart. Bijvoorbeeld omdat de gebeurtenis rondom het overlijden veel impact heeft op de bevolking. Denk aan een tragisch ongeluk of een familiedrama. Het is dan extra belangrijk om er goed op te letten dat de nabestaanden op hun eigen manier afscheid kunnen nemen. Als Team Bijzondere Uitvaarten proberen wij de familie uit de media te houden en adviseren wij de betreffende gemeente. Door de zorg aan ons over te laten, kunnen de nabestaanden in alle rust afscheid nemen. 

Hanteren van een media beleid

De laatste 10 jaar zijn wij ingezet bij alle rampen en calamiteiten in Nederland. Of in het buitenland waar Nederlanders bij betrokken waren. Families kunnen dan ook een beroep doen op onze kennis als zij te maken krijgen met een uitvaart waar meer speciale elementen in voorkomen dan gebruikelijk. Met de nabestaanden bespreken wij onder andere wat zij willen dat door de media bekend mag worden gemaakt, of ze als familie in beeld willen komen en hoe ze willen omgaan met social media. Ook vragen wij ze na te denken over het wel of niet houden van een stille tocht of herdenking. 

Media is voor gemeenten vaak iets nieuws

Voor gemeenten is een grote uitvaart niet alledaags. Ook zijn zij niet de partij om nabestaanden te begeleiden. Als Team Bijzondere Uitvaarten bezitten wij alle kennis en ervaring om de gemeente hierbij te ondersteunen. Wij nemen samen door hoe de uitvaart vorm te geven en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast kan het voor organisaties handig zijn om protocollen op te stellen, zodat men weet wat er moet gebeuren als iemand overlijdt. Ook hierbij is Team Bijzondere Uitvaarten van toegevoegde waarden. Wij helpen bij het opstellen van deze protocollen.

Bij grote mediabelangstelling staat de familie voorop. Door de zorg aan ons over te laten, kunnen de nabestaanden in alle rust afscheid nemen. 

Team Bijzondere Uitvaarten

Wilt u weten wat het Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld via 055-527 42 77 of het contactformulier.

Contact