Uitvaarten met (beperkte) militaire eer: bijzondere status

Medewerkers van Defensie hebben een bijzondere status in Nederland. Nabestaanden van een militair kiezen daarom steeds vaker voor een uitvaart met (beperkte) militaire eer wanneer hun dierbare sneuvelt tijdens actieve dienst. Om deze nabestaanden goed voor te lichten, is specifieke kennis nodig. Team Bijzondere Uitvaarten van Monuta heeft deze kennis in huis.

Wij kennen het defensieprotocol van uitvaarten tot in detail en zijn bekend met de specifieke aspecten die van belang zijn bij uitvaarten met (beperkte) militaire eer.

Vorm geven aan een persoonlijk afscheid

Nabestaanden zijn zich er vaak niet van bewust wat een uitvaart met (beperkte) militaire eer inhoudt. Wij vinden het belangrijk dat de nabestaanden weten welke keuzes zij kunnen maken. Goede voorlichting vinden wij dan ook essentieel. Zo geven wij voorlichting over de mogelijkheden tijdens de uitvaart, maar ook over wat de keuze voor een oorlogsgraf betekent. Samen met de begeleidingsofficier helpen wij de nabestaanden vorm te geven aan een persoonlijk afscheid van hun overleden dierbare. Wij zorgen ervoor dat wij het aanspreekpunt zijn en ontzorgen de nabestaanden door alle informatie van verschillende partijen voor hen te doseren. Zo hebben zij de ruimte om op een eigen manier afscheid te nemen.

Vroegtijdig nadenken over uitvaartwensen

Wil een militair een uitvaart met (beperkte) militaire eer, dan is het verstandig om vroegtijdig na te denken over de uitvaartwensen. Hiermee helpen zij hun nabestaanden de uitvaart zo in te vullen dat deze past bij de wensen van overledene. In het uitvaartwensenformulier kunnen alle onderdelen van de uitvaart worden doorlopen en kunnen de wensen die betrekking hebben op de militaire functie worden opgenomen. Download het uitvaartwensenformulier of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Team Bijzondere Uitvaarten

Wilt u weten wat Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week contact met ons opnemen op telefoonnummer 055 - 527 42 77 of via het contactformulier.

Contact