Uitvaarten korpseer brandweer: speciale elementen

Overlijdt een brandweerman of –vrouw tijdens het uitoefenen van zijn of haar functie, dan kunnen de nabestaanden unieke elementen laten terug komen tijdens de uitvaart. Met deze elementen komt het leven van de overleden brandweerman of -vrouw tot uitdrukking in de uitvaart. Zo kunnen nabestaanden kiezen voor het laten vormen van een erehaag, voor dragers in uniform en kan een vlag op de kist worden gelegd. Ze kiezen dan voor een uitvaart met korpseer.

Beperkte vorm van korpseer

Voor brandweermannen of -vrouwen die niet tijdens het uitoefenen van de functie overlijden, is in sommige gevallen een uitvaart met ceremonieel mogelijk. Deze uitvaart biedt een beperkte vorm van korpseer.

Ondersteuning bij ceremoniële aspecten

Samen met de brandweer pakken wij bepaalde zaken op en helpen wij bij de ceremoniële aspecten van de uitvaart. Hierbij is het mogelijk dat wij dragers trainen, brandweermedewerkers informeren over het uitvoeren van bepaalde militaire bevelen of dat wij helpen bij het opstellen van draaiboeken.

Samen de juiste keuzes maken

Als Team Bijzondere Uitvaarten zijn wij bekend met de protocollen en het ceremonieel voor uitvaarten met korpseer van de brandweer. Hierdoor kunnen wij een optimale ondersteuning bieden  en nabestaanden goed voorlichten. Zo krijgen zij de tijd en ruimte om de juiste keuzes te maken en zich te richten op het nemen van afscheid. De nabestaanden en de brandweer houden samen de regie in handen, maar als team kunnen wij hen ontlasten door alle praktische zorg uit handen te nemen.

Team Bijzondere Uitvaarten

Wilt u weten wat Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week contact met ons opnemen op telefoonnummer 055 - 527 42 77 of via het contactformulier.

 

Contact