Uitvaart korpseer politie: recht aan het leven

Als een politieagent overlijdt tijdens het uitoefenen van zijn of haar functie, kunnen de nabestaanden kiezen voor een uitvaart met korpseer. Deze uitvaart bevat unieke elementen die tot in detail worden uitgewerkt. Zo kunnen ze kiezen voor het laten vormen van een erehaag, voor dragers in uniform en kan een vlag op de kist worden gelegd. Alles om recht te doen aan de functie van de overledene.

Voor politiemensen die niet tijdens het uitoefenen van hun functie overleden zijn, is in sommige gevallen een uitvaart met ceremonieel mogelijk. Deze uitvaart biedt een beperkte vorm van korpseer, waarbij het leven van de overledene als politieagent tot uitdrukking wordt gebracht.

Samenwerken met expertteam Nationale politie

Als Team Bijzondere Uitvaarten maken we onderdeel uit van het expertteam van de Nationale Politie. We werkten met hen aan het opzetten van het politieprotocol en zorgen samen voor het actueel houden ervan. Ook ondersteunen wij de korpsen van de Nationale Politie binnen de politieorganisatie. Zo staan wij hen bij en adviseren ze in hun werkzaamheden.

Alle ruimte voor de juiste keuze

Doordat wij bekend zijn met de protocollen en het ceremonieel voor uitvaarten met korpseer, kunnen wij nabestaanden goed voorlichten. Zo krijgen zij de tijd en ruimte om de juiste keuzes te maken en zich te richten op het verwerken van hun verlies.

Team Bijzondere Uitvaarten

Wilt u weten wat Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? U kunt 24 uur per dag en 7 dagen per week contact met ons opnemen op telefoonnummer 055 - 527 42 77 of via het contactformulier.

Contact