Veteranenuitvaart

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. Ze hebben zich ingezet in dienst van de vrede en leverden zo een belangrijke bijdrage aan onze vrijheid en de welvaart van nu. Om hier recht aan te doen, bevat de veteranenuitvaart de bijzondere elementen die te maken hebben met dit verleden.

Professioneel en waardig

Team Bijzondere Uitvaarten heeft alle kennis en deskundigheid voor het verzorgen van uitvaarten van militairen en veteranen. Wij zijn bekend met verschillende protocollen, ceremonieel en onderscheidingen. En daarbij staat erkenning en waardering voorop.

Op maat

Een veteranenuitvaart wordt precies zo opgezet als de nabestaanden willen of de veteraan zelf wilde. Zo kan op de rouwbrief een logo komen van het krijgsmachtonderdeel, het veteraneninsigne of de veteranenvereniging waarvan de overledene lid was. Ook kunnen de onderscheidingen in de juiste volgorde worden geplaatst en kunnen de aanwezige militairen en veteranen via een traditionele signaal taptoe een eregroet brengen. Ook kan ervoor worden gekozen om de kist te bedekken met de Nederlandse vlag en kan de veteranenvereniging waar de overledene lid van was een rol vervullen. 

Uitvaartwensen zijn belangrijk

Om een veteranenuitvaart precies zo in te vullen dat deze past bij de overledene, is het belangrijk dat de nabestaanden van de veteraan weten welke keuzes zij moeten maken rondom de uitvaart. Speciaal voor mensen met een veteranenstatus is er daarom een veteranen uitvaartwensenformulier. Hierop kunnen tot in detail alle wensen worden genoteerd die te maken hebben met het bijzondere verleden van de veteraan. Download het formulier of neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Veteranen uitvaartwensenformulier

Een tastbare herinnering

Bij iedere veteranenuitvaart ontvangen de nabestaanden een uniek Veteranen Herinneringsinsigne cadeau. Hiermee tonen wij als team ons respect en onze waardering voor het verleden van de veteraan. Het herinneringsinsigne is een beeldje van perspex, waarop de naam van de overledene en de geboorte- en overlijdensdatum kunnen worden gegraveerd. Voor de nabestaanden is dit een tastbare herinnering aan hun dierbare.

Veteranen hebben een bijzondere status in Nederland. De samenleving krijgt steeds meer waardering en respect voor de veteraan. Om recht te doen aan het bijzondere verleden van veteranen ontwikkelden we de Monuta Veteranenuitvaart.

Team Bijzondere Uitvaarten

Wilt u weten wat het Team Bijzondere Uitvaarten voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Hans Bleijerveld via 055-527 42 77 of het contactformulier.

Contact