Freddy Huizeling

Uitvaartverzorger

Geïnspireerd door mijn opa, die 36 jaar leedaanzegger in Sappemeer is geweest, ben ik in 1997 begonnen als algemeen assistent bij het crematorium in Groningen. Daar heb ik kennisgemaakt met de verschillende werkzaamheden van de uitvaartverzorger. De keuze om in 1999 de overstap te maken naar het zijn van uitvaartverzorger, was dan ook vrij eenvoudig en voor mij een hele logische. Ik denk ook dat ik met recht kan zeggen dat de liefde voor het uitvaartvak bij mij in de genen zit. Ik ben in onze familie namelijk de derde generatie die actief is in deze branche. En de vierde generatie volgt, want ook mijn zoon koos inmiddels voor het vak.

Mijn grootste uitdaging is om mij, in de korte periode dat ik de familie mag bijstaan, zo goed mogelijk in te leven in de wereld van de overledene en de nabestaanden. Om op die manier het afscheid zo persoonlijk en passend mogelijk te kunnen organiseren.

Bijzonder

In de afgelopen jaren ben ik als uitvaartverzorger in vele, soms complexe situaties terechtgekomen. Het voelt voor mij heel bijzonder en speciaal als ik daar steeds opnieuw met de familie een persoonlijke draai aan weet te geven. Ik wil het anker zijn waaraan de nabestaanden zich kunnen vasthouden in de moeilijke tijd na een overlijden van een dierbare. In de periode dat ik een familie begeleid (voor, tijdens en na de plechtigheid), behoud ik dan ook altijd mijn positieve instelling en ik ben ervan overtuigd dat deze optimistische insteek, alsmede mijn ruime ervaring en creativiteit, invloed heeft op een goed verloop van de uitvaart. Alles moet soepel verlopen. Mijn rol daarin vind ik cruciaal. 

Geniet nu op dit moment en stel het niet uit tot later.

Over mij

Op 11 december 1966 ben ik geboren in Sappemeer, waar ik nu samen met mijn vrouw Liesbeth en dochter Daniek woon. Onze zoon Tim woont op zichzelf in Hoogezand. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool of mountainbiken door het Groninger gebied. Ook speel ik zo nu en dan melodisch slagwerk, zoals marimba, xylofoon en pauken, in een orkest. Daarnaast ben ik voorzitter bij Krathos, de volleybalvereniging in Hoogezand.