Lydia Jager

Teamleider Bijzondere Uitvaarten

In 2010 ben ik begonnen als uitvaartverzorger in Gouda. Voor die tijd werkte ik bij de landmacht en op dit moment ben ik Teamleider van het Team Bijzondere Uitvaarten.

Elke inzet van het Team Bijzondere Uitvaarten is anders. Het kan een grote uitvaart zijn met veel mediabelangstelling, maar we verzorgen ook uitvaarten waarbij protocol en ceremonieel belangrijk zijn. Het doel is altijd hetzelfde: nabestaanden ontzorgen zodat zij op een waardige manier afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare.

Bijzonder
Als coördinator zorg ik ervoor dat alle aspecten die bij het regelen van een uitvaart komen kijken, goed verlopen. Ik probeer er altijd alles aan te doen wat het beste is voor de nabestaanden. Voor, tijdens en na de uitvaart. Zo kreeg ik onlangs nog een berichtje van nabestaanden die ik twee jaar geleden heb bijgestaan bij een afscheid. Hoe een kleine rol in het geheel uiteindelijk een grote indruk achterlaat, vind ik heel mooi en bijzonder. Daar doe ik het voor.

Over mij
Ik ben een trotse moeder en in mijn vrije tijd houd ik ervan om te sporten. Mijn vorige baan bij Defensie heeft een grote rol in mijn leven gespeeld en mij gemaakt tot wie ik nu ben. Ik ben een veteraan. In 2009 ben ik op missie geweest naar Afghanistan. Het was een prachtige uitzending en met vele bijzondere ervaringen. Helaas zijn er ook zwarte bladzijden overgebleven aan deze uitzending naar Afghanistan, maar ik had het voor geen goud willen missen.