Pieter-Jan Verklaren

Praktijkopleider en uitvaartverzorger

Sinds 1984 ben ik uitvaartverzorger. Ik ben trots op het feit dat ik al zo lang in de uitvaartbranche mag werken. Het geeft mij een goed gevoel om als uitvaartverzorger iets kan betekenen in een proces waarbij nabestaanden na een afscheid samen weer een toekomst op moeten opbouwen.

Lief zijn kost geen geld.

Voor mijn functie als praktijkbegeleider neem ik 35 jaar ervaring mee waar iedereen zijn of haar voordeel mee kan doen. Ik deel mijn ervaringen en doe dat zodanig dat mijn collega’s ervan leren: als enthousiaste trainer en coach. Sinds 2004 ben ik betrokken bij het Team Bijzondere Uitvaarten. Eerst als coördinator, nu als uitvaartverzorger.

Bijzonder

Wat het team bijzonder maakt is dat wij als collectief werken. We zijn een team in dienst van de nabestaanden. Daarom is het belangrijk dat we onder druk, spanning en verwachtingen honderd procent op elkaar kunnen bouwen. Ook hebben de werkzaamheden die ik voor de MH17 heb gedaan, een diepe indruk op mij gemaakt.

Over mij

Ik ben geboren en getogen in Oosterhout. Je zal daarom altijd mijn zachte ‘g’ horen. En wat elke vader zou zeggen: ik heb de mooiste dochters van de hele wereld. In mijn vrije tijd houd ik van karpervissen. Hiervoor ga ik twee keer per jaar naar Frankrijk. Dat heb ik nodig om bij te tanken en om in balans te blijven.